Ρομποτική για παιδιά
Παιδικά Τμήματα Η/Υ

Ρομποτική για παιδιά

Robotics…


Βασική επιδίωξή μας: ο προγραμματισμός μιας συσκευής από τους μαθητές, ώστε να ανταποκρίνεται στις εντολές που της δίνουν κάθε φορά.
Πρόθεσή μας: η ενίσχυση της δεξιότητας να οργανώνουν τη σκέψη τους ανάλογα με τον προβληματισμό που έχουν να διαχειριστούν στο εκάστοτε σχέδιο εργασίας.
Στόχος μας: η κατανόηση θεμελιωδών εννοιών από διαφορετικά γνωστικά πεδία εξίσου σημαντικά όπως Φυσική, Μαθηματικά-Γεωμετρία, Μηχανική και Προγραμματισμός
Μέριμνά μας: η ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, η ομαδική δουλειά και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης-αυτοπεποίθησης.

Γιατί το παιδί μου να ασχοληθεί με την Εκπαιδευτική Ρομποτική;

 • Γιατί μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα projects που αναθέτουμε, ενισχύεται η ερευνητική στάση των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα ασχολούνται ενεργά με την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων.
 • Διότι γίνεται χρήση δημιουργικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα το παιδί να εισάγεται, με ομαλό τρόπο στον κόσμο της τεχνολογίας.
 • Γιατί, χάρη στο μάθημα της Ρομποτικής, οι μαθητές μας αντιλαμβάνονται από νεαρή ηλικία πως ο υπολογιστής δεν είναι μία παιχνιδομηχανή ιντερνετοσερφαρίσματος, αλλά ένα πολυεργαλείο τεχνολογίας.
 • Γιατί μέσα από τα μαθήματα της Ρομποτικής, τα παιδιά δεν κουράζονται, αλλά ενθαρρύνονται στο να μάθουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια, τα δικά τους μοναδικά ρομπότ.
 • Τέλος, αξίζει να τονιστεί πως τα παιδιά, εκτός από Ρομποτική, μαθαίνουν τη σωστή και ασφαλή χρήση υπολογιστών, ενώ παράλληλα ενημερώνονται για τους κινδύνους της υπερβολικής χρήσης τους.

  Και να θυμάστε πως:“Αν δώσεις σε ένα παιδί ένα ρομπότ, θα παίζει για μία ώρα…αν όμως του διδάξεις πώς να το φτιάχνει, τότε θα ασχολείται δημιουργικά για μια ζωή…”

  Screenshot_2

  Screenshot_1

  Screenshot_3

Τηλέφωνο: 27310 81111
What's up: 6980804040
Διοσκούρων 35, Σπάρτη
Υπεύθυνη Κέντρου - Εκπαίδευσης : Εύη Καργάκου